Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΤΟΙΧΗΜΑ




Πολλά γκόλ στο Μάντσεστερ και στην Μαδρίτη..
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ - ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ over (1.70)
ΡΕΑΛ Μ. - ΜΑΡΣΕΙΓ over (1.50)
απόδοση 2.55 interwetten


Η Ατλετικο χρείαζεται όπωσδηποτε βαθμολογικό κέρδος για να ελπίζει ενώ η ΤΣΣΚΑ είναι σε φόρμα και μπορεί να κερδίσει την κακή Μπεσίκτας...
ΠΟΡΤΟ - ΑΤΛΕΤΙΚΟ Χ2 (1.80)
ΤΣΣΚΑ - ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ 1 (1.70)
απόδοση 2.98 expekt


Αξίζει το ρίσκο..
ΑΠΟΕΛ - ΤΣΕΛΣΙ  ημίχρονο Χ (2.60)
ΜΠΟΡΝΤΟ - ΜΑΚΑΜΠΙ ημίχρονο Χ (2.75)
απόδοση 7.15 expekt








gkeeper1







Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΤΟΙΧΗΜΑ




Λίγα πράγματα σήμερα...
ΑΛΚΜΑΑΡ - ΣΤΑΝΤΑΡ Λ. over (1.84)
ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ - ΣΕΒΙΛΛΗ 2 (1.95)
απόδοση 3.44 stanjames



gkeeper1







Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΤΟΙΧΗΜΑ



ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ - ΤΖΕΝΟΑ over (1.91)
ΚΑΤΑΝΙΑ - ΡΟΜΑ over (1.75)
ΕΣΠΑΝΙΟΛ - ΧΕΡΕΘ 1 (1.57)

Αξίζει το ρίσκο
ΑΕΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ over (2.50)

απόδοση 11.55 gamebookers

Για να βρείτε τις καλύτερες αποδόσεις πατήστε στο λινκ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ που θα βρειτε στα δεξια του μπλόγκ.
**Στην ενότητα live streaming μπορείτε να δείτε live όλους τους αγώνες..



gkeeper1

ΣΤΟΙΧΗΜΑ



ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟΚ 2 (2.55)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ. - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 1 (1.75)
ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ - ΓΟΥΛΒΣ 1 (1.75)
ΑΠΕΠ - ΟΜΟΝΟΙΑ 2 (1.40)
απόδοση 9.91 bet365


*Για να βρείτε τις καλύτερες αποδόσεις πατήστε στο λινκ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ που θα βρειτε στα δεξια του μπλόγκ.
**Στην ενότητα live streaming μπορείτε να δείτε live όλους τους αγώνες



paxnas

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΤΟΙΧΗΜΑ



VALENCIA-ATLETICO MADRID 1(1.90)
SAMDORIA-INTER 2(2.00)
DORTMUNT-SCHALKE X(3.25)

PostinhoBET





ΣΤΟΙΧΗΜΑ



ΑΙΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ - ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ over (1.85)
ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ - ΙΝΤΕΡ over (2.00)
ΠΟΡΤΟ - ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ 1(1.90)
απόδοση 6.65 bet365


ΜΠΟΜΠΕΣ
ΒΕΡΝΤΕΡ Β. - ΜΑΙΝΖ Χ2


*Για να βρείτε τις καλύτερες αποδόσεις πατήστε στο λινκ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ που θα βρειτε στα δεξια του μπλόγκ.
**Στην ενότητα live streaming μπορείτε να δείτε live όλους τους αγώνες..






gkeeper1






Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΤΟΙΧΗΜΑ



ΑΡΗΣ - ΞΑΝΘΗ X (3.50)
ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ - ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ 1 (2.75)
ΑΜΒΟΥΡΓΟ - ΜΠΑΓΕΡΝ 2 (2.20)

christis


Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Football Manager 2010 preview

Ο εφιαλτης του CM4 επιστρεφει για την Sports Interactive, η οποία όπως όλα δείχνουν πάει να βγάλει τα μάτια της!

Κάθε βασίλειο περνάει την κρίση του κι αυτός είναι ένας κανόνας που ειδικά στα games επιβεβαιώνεται κάθε χρόνο. Το Football Manager της Sports Interactive είχε περάσει και αυτό πολλά πέτρινα χρόνια. Όπως στο ξεκίνημά του, το 1992, όταν ακόμη κυκλοφορούσε με την επωνυμία “Championship Manager” ή τον Μάρτιο του 2003, όταν καθυστέρησε να βγει στην αγορά το απογοητευτικό “Championship Manager 4” με τις κουκίδες και τα άπειρα bugs. Το Football Manager 2010 δείχνει από την πρώτη στιγμή να τείνει προς αυτή την κατεύθυνση. Δοκιμάσαμε την νέα έκδοση του πρώτου σε πωλήσεις manager game 50 ημέρες πριν κυκλοφορήσει και καταγράψαμε εντυπώσεις.

Τι έχει αλλάξει
Όπως είχαμε γράψει στο πρώτο άρθρο για το Football Manager 2010, τα νέα χαρακτηριστικά αυτή τη χρονιά θα είναι λίγα. Έχει προστεθεί ο Tactics Creator μαζί με νέες οδηγίες ομάδας, οι άμεσες οδηγίες την ώρα του αγώνα με ένα απλό κλικ, ο ορισμός συγκεκριμένου ρόλου για τον κάθε παίκτη ανάλογα με την θέση του, το Match Analysis για να δείτε πως έπαιξε ο παίκτης σας σε ένα παιχνίδι, η δυνατότητα προβολής νέων από όλο τον κόσμο στις ομάδες που θα επιλέξετε και πολλά άλλα ακόμη καλούδια. Συνολικά υπάρχουν πάνω από 100 βελτιώσεις, η μεγαλύτερη από τις οποίες δεν ανακοινώθηκε και αφορά το περιβάλλον του παιχνιδιού. Για να καταλάβετε τι εννοούμε, αναμείνατε το demo του FM 2010, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις αρχές του Οκτώβρη.

Περιβάλλον
Συνήθως, όταν μία συνταγή είναι επιτυχημένη δεν πρέπει να την αλλάζεις. Αυτό αποδείχθηκε από το CM '01/'02 και την μετάβαση στο CM4. Το CM '01/'02 είχε ένα απλό, εύχρηστο και ευδιάκριτο περιβάλλον (με μπλε σκούρο μενού και απλά χρώματα). Αντιθέτως, το CM4 θέλησε να εκσυγχρονιστεί και μας ταλαιπώρησε αρκετά. Κάτι ανάλογο πάει να κάνει το Football Manager 2010. Το περιβάλλον του όπως το είδαμε στην beta έκδοση είχε ένα υπερβολικά λευκό χρώμα κι ένα μαύρο χρώμα ως εναλλακτικό skin. Επιπλέον, έχουν εξαφανιστεί τόσο οι επιλογές της ομάδας οι οποίες υπήρχαν στην αριστερή στήλη όσο και τα εικονίδια-shortcuts που μας παραπέμπανε στις βασικές επιλογές της ομάδας. Γενικά το συνολικό αποτέλεσμα μας θυμίζει έντονα ένα κακέκτυπο του Fifa Manager!

Αν το παιχνίδι βγει στην αγορά με αυτά τα μενού ή με αυτά τα χρώματα και δεν υπάρχει δυνατότητα επιλογής του παλιού περιβάλλοντος, τότε αυτό θα είναι σίγουρα ένα έγκλημα καθώς σχεδόν όλοι οι χρήστες θα ταλαιπωρηθούν όσο ποτέ άλλοτε. Πέρα από το συνολικό περιβάλλον, όλες οι καρτέλες του παιχνιδιού (ακόμα και αυτές των τακτικών και της προπόνησης) έχουν τροποποιηθεί. Επί της ουσίας, δεν υπάρχει καμία αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας της προπόνησης, απλά μία πλήρης αλλαγή περιβάλλοντος και κάποιες μικροπροσθήκες νέων χαρακτηριστικών. Στις τακτικές υπάρχουν ορισμένες αλλαγές τις οποίες θα αναλύσουμε στη συνέχεια.

Προπόνηση-Τακτικές
Στην προπόνηση δεν θα δείτε μεγάλη διαφορά, πέρα από την αξιοποίηση των μισών αστεριών στους coaches. Κάθε coach δηλαδή εμφανίζει πλέον ακόμα και μισά αστεράκια απόδοσης (π.χ. 3,5 ή 4,5) κάτι που σας δίνει μεγαλύτερη ακρίβεια στο να  υπολογίσετε το κατά πόσο ο γυμναστής αυτός αποδίδει. Η μόνη διαφορά είναι το feedback που λαμβάνετε από τους γυμναστές σας, μιας και όλοι τους σας προτείνουν νέο staff που θα ενισχύσει την ομάδα σας, καθώς και λύσεις ατομικής προπόνησης για τους παίκτες σας ώστε να βελτιώσουν συγκεκριμένα στοιχεία στο παιχνίδι τους.

Στην οθόνη τακτικών η κατάσταση είναι ανυπόφορη. Οι παίκτες σας -στην απεικόνιση του γηπέδου στα δεξιά- εμφανίζονται κατά πολύ μικρότεροι και οι φωτεινές ενδείξεις των θέσεών τους μικροσκοπικές. Το καλό είναι ότι η οθόνη τακτικών αλλάζει όπως εσείς την θέλετε, χρησιμοποιώντας και τα δύο μέρη της, αλλά είναι ζήτημα αν έχει κάποια χρησιμότητα το να βλέπεις μόνο οδηγίες παικτών στα δύο μισά της οθόνης χωρίς να βλέπεις την ενδεκάδα που επέλεξες. Σε κάποια σημεία μάλιστα, ίσως καταφέρετε να πέσετε θύμα των παραθύρων αυτών και δεν καταφέρετε να επιστρέψετε στα δύο βασικά παράθυρα. Θα χρειαστείτε δηλαδή πολλές ώρες εξάσκησης για να εξοικειωθείτε. Κατά τα άλλα, θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο η Sports Interactive να έκανε άλλες καίριες αλλαγές, όπως η εμφάνιση των αναπληρωματικών στα δεξιά του γηπέδου και η αλλαγή τους με ένα drag & drop, παρά να γεμίζει η οθόνη με πληροφορίες κι ο χρήστης που ασχολείται με το παιχνίδι το πολύ 2-3 χρόνια να μην μπορεί να βγάλει άκρη.

Στις νέες αλλαγές δεσπόζουν οι νέες οδηγίες ομάδας, οι καθορισμοί ρόλων στους παίκτες και ο Tactics Creator, ένας οδηγός με τον οποίο οι αρχάριοι χρήστες μπορούν να στήσουν τις τακτικές της ομάδα τους μέσω ενός tutorial που εξηγεί…τα πάντα όλα βήμα προς βήμα. Με το νέο σύστημα, οι οδηγίες στην ομάδα ή στους παίκτες ξεχωριστά, δίνονται είτε με την παλιά μέθοδο των sidebars (για μεγαλύτερη ακρίβεια), είτε με την νέα μέθοδο των έτοιμων drop-down menu. Σε αυτά υπάρχουν οι εξής επιλογές:
- Philoshophy” (φιλοσοφία ομάδας): Με αυτό καθορίζετε το κατά πόσο οι παίκτες θα ακολουθούν κατά λέξη ή όχι τις εντολές σας. Σας δίνονται πέντε επιλογές κι εσείς κάνετε κλικ στην επιθυμητή επιλογή.
- Playing Style (Στυλ παιχνιδιού ομάδας): Εδώ συναντάμε όλες τις βασικές οδηγίες ομάδας, όπως το Passing, το Tackling, το Creative Freedom, το Closing-Down, το Creative Freedom, το Marking, το Crossing, αλλά και το Roami(το κατά πόσο οι παίκτες θα αλλάζουν θέση μέσα στο γήπεδο). Κάθε drop-down menu δίνει μόλις τρεις επιλογές. Για παράδειγμα στο τάκλιν υπάρχουν τα «σκληρά» τάκλιν, τα «ελαφριά» τάκλιν και οι ενδιάμεσες λύσεις.
- Player Roles (Ρόλοι παικτών): Κάθε παίκτης, ανάλογα με την θέση του, έχει κι από έναν ρόλο. Οι μέσοι για παράδειγμα χωρίζονται σε Ball-Winning Midfielders, Box-to-Box Midfielders, Advanced Playmakers, Deep-Lying ng Playmakerts κ.ο.κ. Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του παίκτη σας θα πρέπει να του δώσετε και τον ανάλογο ρόλο στο γήπεδο.
- Player Duties: Επιλέγετε αν κάθε παίκτη σας θα έχει ρόλο επιθετικό (Attack), υποστηρικτικό (Support) ή αμυντικό (Defend).
- Starting Strategy: Τέλος, από εδώ επιλέγετε το Mentality της ομάδας σας στο ξεκίνημα του αγώνα. Ανάμεσα σε επτά κλίμακες μπορείτε να διαλέξετε το κατά πόσο θα επιτίθεται ή όχι.

Όλες αυτές οι νέες αλλαγές στις τακτικές σίγουρα θα ενθουσιάσουν τους σκληροπυρηνικούς προπονητές της εξέδρας. Ιδιαίτερα η επιλογή του ρόλου για τον κάθε παίκτη ξεχωριστά είναι μία άκρως σημαντική και ευρηματική προσθήκη. Επί της ουσίας, μένει να δούμε με την πάροδο του χρόνου αν αυτό θα ωφελήσει το gameplay. Δηλαδή πρώτον αν θα σας βολέψει αυτός ο τρόπος χειρισμού (ή αν θα σας μπερδέψει) και δεύτερον αν οι αλλαγές σας θα έχουν αντίκτυπο και στο γήπεδο. Για το δεύτερο συνήθως οι ικανότητες της Sports Interactive στον κώδικα δεν μας έχουν επιτρέψει να αμφιβάλλουμε.

3D απεικόνιση αγώνα
Η πρώτη τρισδιάτατη απεικόνιση αγώνα εμφανίστηκε στο περυσινό Football Manager 2009 κι εκεί καταλάβαμε ότι στον τομέα των γραφικών η Sports Interactive υστερεί αρκετά σε σχέση με την σύγχρονη τεχνολογία. Μία ανάλογη εικόνα υπάρχει και φέτος στην ποιότητα των γραφικών. Οι κινήσεις των παικτών συνεχίζουν να είναι αυτοματοποιημένες και τα animations βελτίωσαν λίγο την εικόνα του αγώνα, αλλά χρειάζονται ακόμη δουλειά μέχρι την τελική έκδοση. Όταν για παράδειγμα ένας παίκτης δέχεται τάκλιν, πέφτει στο χορτάρι και μετά η μπάλα βγαίνει εκτός γηπέδου, τότε μπορεί ο ίδιος παίκτης να σηκωθεί και να κάτσει στο χορτάρι καμιά δεκαριά φορές! Εννοείται βέβαια πως τα physics δεν έχουν καμία σχέση με τα αντίστοιχα οποιουδήποτε εξομοιωτή ποδοσφαίρου της αγοράς.

Στα γήπεδα απεικονίζονται για πρώτη φορά οι εξέδρες με τους θεατές, οι οποίοι έχουν ακόμη πιο υποδεέστερα γραφικά και μοιάζουν στην όψη κυριολεκτικά με φαντάσματα! Είναι αστείο, αλλά όντως πολλές φορές θα νομίζετε ότι έχετε βρεθεί σε κάποιο στοιχειωμένο γήπεδο. Πέρα από τις κερκίδες και τους πάγκους, δεν υπάρχει τίποτε άλλο που να θυμίζει γήπεδο και στο βάθος της οθόνης διακρίνεται πάντοτε ένα φόντο πράσινου χρώματος που θυμίζει greenbox τηλεοπτικού στούντιο.

Μικρά κι ευχάριστα
Μέσα στα νέα χαρακτηριστικά εντοπίσαμε και τα εξής:
- Όταν κάνετε Start New Game, στην επιλογή της Database, εκτός από τον καθορισμό του μεγέθους (Small, Medium ή Large) υπάρχουν φίλτρα εμφάνισης παικτών ανάλογα με την χώρα, το reputation (φήμη), την κατηγορία στην οποία παίζουν κ.ο.κ. Αυτά φαίνεται ότι θα αντικαταστήσουν την επιλογFM 2010ή “Retain all players from” που υπήρχε και που εμφάνιζε όλους τους παίκτες από χώρες της επιλογής σας.
- Στις press conferences υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία ερωτήσεων
- Όταν ξεκινάτε καριέρα σε μία ομάδα, έρχεστε σε γνωριμία με το staff σας. Ο βοηθός που έχετε (φορτωθεί) θα σας φέρει σε επαφή με τους γυμναστές, αλλά παράλληλα θα σας προτείνει και ποιους coaches από την ελεύθερη αγορά θα έπρεπε να εξασφαλίσει η ομάδα σας! Είδαμε με χαρά μας να μας προτείνονται ο γνωστός (από το FM) Ιταλός γυμναστής Gianpiero Ventrone ή ο γυμναστής της Λάρισας Χρήστος Μουρίκης.
- Ο βοηθός σας θα εντοπίσει από την πρώτη σας ημέρα τις ελλείψεις στην ομάδα και θα σας τις αναφέρει. Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ για παράδειγμα χρειάζονται ενίσχυση σε αμυντικογενείς παίκτες. Ειδικότερα, στο τριφύλλι ο βοηθός μας πρότεινε τρεις παίκτες, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονταν και ο Γιούρκας Σεϊταρίδης (σ.σ. η beta έκδοση έχει τον Γιούρκα free transfer).
- Στους τραυματισμούς δεν υπάρχει συγχώρεση. Ο Σισσέ με το υψηλό injury proneness μας τραυματίστηκε στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας μέσα στο πρώτο τέταρτο!
- Στα προφίλ των παικτών, όπου αναγράφεται η ημερομηνία στην οποία έκαναν ντεμπούτο με την Εθνική ομάδα της χώρας τους (και η αντίπαλη Εθνική που αντιμετώπισαν) υπάρχουν πλέον εικονίδια με σημαίες των χωρών αυτών.
- Η βασική οθόνη των τακτικών είναι η αχίλλειος πτέρνα του FM 2010. Ακόμα και η εντολή “Confirm” έχει πλέον αντικατασταθεί με το drop-down μενού “Actions/Confirm Sub”.  Άρα, καλύτερα να συνηθίσετε της live αλλαγές μέσα από το παιχνίδι.
- Τα μενού είναι στην πλειοψηφία τους αρκετά ιδιόμορφα και απαιτούν χρόνο για να το συνηθίσετε. Την πρώτη σας φορά μπορείτε να ψάχνετε ακόμα και το “Quit” και να μην το βρίσκετε. Το βασικό μενού για Save/Load/Quit κτλ. θα βρίσκεται και πάλι πάνω δεξιά, αυτή τη φορά με την ένδειξη “FM”.

Συνοπτικά
Με πολύ λίγες προσθήκες και πολλές ιδιόμορφες αλλαγές στο περιβάλλον, το Football Manager 2010 θα συνεχίσει να έχει πέραση στους φανατικούς της σειράς, αλλά φέτος ενδέχεται να σας απογοητεύσει περισσότερο από ποτέ. Θα αναμένουμε φυσικά και την άποψή σας με την κυκλοφορία της demo έκδοσης μέσα στον επόμενο μήνα. Προς το παρόν, το παιχνίδι αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 30 Οκτωβρίου για PC, Mac και PSP.


Μάνος Γρυπάρης



Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΤΟΙΧΗΜΑ


ΚΙΕΒΟ-ΤΖΕΝΟΑ 2(2.50)
ΧΕΡΤΑ-ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ 1(2.00)
ΕΒΕΡΤΟΝ-ΜΠΛΑΚΜΕΡΝ 1(1.80)

ΜΕ ΡΙΣΚΟ
ΠΑΡΙ ΣΑΙΝΤ ΖΕΡΜΕΝ-ΛΥΟΝ over(2.25)

PostinhoBET

ΣΤΟΙΧΗΜΑ


Τουλούζ vs Λε Μαν 1 (1.80)
Αθλέτικ Μπιλμπάο vs Βιγιαρεάλ 1 (2.75)
Χέρτα vs Φράϊμπουργκ 1 (1.83)
Ρόμα vs Φιορεντίνα under (1.95)

Mε ρίσκο
Μπάρι vs Αταλάντα 1 (2.38)

christis


ΣΤΟΙΧΗΜΑ



*ΔΕΙΤΕ live ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟ ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ 21:15 (διαθέσιμο μετά τις 20:45)
ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ - ΣΙΕΝΑ 1 (1.67)
ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ 0-1 γκολ (2.15)
ΤΟΥΛΟΥΖ - ΛΕ ΜΑΝ 1 (1.80)
ΚΙΕΒΟ - ΤΖΕΝΟΑ Χ2 (1.40)

μπόμπα
ΡΟΜΑ - ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ Χ2 (1.80)

*Για να βρείτε τις καλύτερες αποδόσεις πατήστε στο λινκ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ που θα βρειτε στα δεξια του μπλόγκ.
**Στην ενότητα live streaming μπορείτε να δείτε live όλους τους αγώνες..




gkeeper1






Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΤΟΙΧΗΜΑ


ΜΠΟΧΟΥΜ-ΜΑΙΝΤΖ 1(2.10)
ΝΑΠΟΛΙ-ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ 1(2.00)
ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ-ΕΣΠΑΝΙΟΛ 1(2.10)

PostinhoBET

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Pro Evolution Soccer 2010 Demo



Κυκλοφόρησε το demo του Pro Evolution Soccer 2010. Κατεβάστε το... 

Το demo του Pro Evolution Soccer 2010 είναι διαθέσιμο από σήμερα, δηλαδή αρκετά νωρίτερα απ' ότι το περιμέναμε. Παίζοντάς το θα έχετε την ευκαιρία να παίξετε όσους αγώνες θέλετε, επιλέγοντας μία εκ των Barcelona και Liverpool, αλλά και τις εθνικές ομάδες: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία.

Όσοι είστε κάτοχοι PC

Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το demo


Όσοι είστε κάτοχοι Xbox 360 και Playstation 3
Tο demo έχει ήδη ανέβει στο Xbox Live και σε λίγες ώρες θα είναι διαθέσιμο και στο PS Network.

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΤΟΙΧΗΜΑ


ΤΖΕΝΟΑ - ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ 1 1.40
ΤΣΣΚΑ ΣΟΦΙΑΣ - ΦΟΥΛΑΜ 2 3.20
ΜΠΕΝΦΙΚΑ - ΜΠΑΤΕ ΜΠΟΡΙΣΟΦ - OVER 1.73

ΛΙΛ - ΒΑΛΕΝΘΙΑ 2 2.10

ΠΑΡΤΙΖΑΝ - ΤΟΥΛΟΥΖ UNDER 1.62

ΑΠΟΔΟΣΗ 26.2

ΣΤΟΙΧΗΜΑ


ΕΒΕΡΤΟΝ-ΑΕΚ 1(1.54)
ΧΕΡΕΝΦΕΝ-ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣ. 2(2.10)
ΤΖΕΝΟΑ-ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ over(1.80)
ΡΑΠΙΝΤ ΒΙΕΝΝΗΣ-ΑΜΒΟΥΡΓΟ over(1.70)





Postinho
BET

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΤΟΙΧΗΜΑ



Πάμε με τις προτάσεις μου έστω και καθυστερημένα...


σύστημα με ρίσκο
ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ - ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ Χ-1 ht/ft (4.25)
ΛΥΟΝ - ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ Χ-1 ht/ft (4.35)
ΣΤΑΝΤΑΡ - ΑΡΣΕΝΑΛ 1Χ (2.35)
αποδόσεις expekt

ζητούμενα 2/3 

*Για να βρείτε τις καλύτερες αποδόσεις πατήστε στο λινκ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ που θα βρειτε στα δεξια του μπλόγκ.
**Στην ενότητα live streaming μπορείτε να δείτε live όλους τους αγώνες



gkeeper1

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΤΟΙΧΗΜΑ


ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΑΠΟΕΛ Κανένα γκολ (τουλάχιστον μία ομάδα να μη σκοράρει) 1.72
ΜΑΚΑΜΠΙ-ΜΠΑΓΕΡΝ 2/2 HT/FT 2.00
ΖΥΡΙΧΗ-ΡΕΑΛ over 3 2.25
Αποδόσεις bet365

PostinhoBET

ΣΤΟΙΧΗΜΑ



ΜΑΡΣΕΪΓ - ΜΙΛΑΝ X (3.10) ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ
ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ OVER (1.78) LADBROKES
ΖΥΡΙΧΗ - ΡΕΑΛ OVER (1.70) LADBROKES
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ - ΜΠΟΡΝΤΟ UNDER (1.98) LADBROKES
ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ - ΜΑΝ Γ. CORRECT SCORE 0-2 (6.50) LADBROKES

ME ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ 4/5

ΑΠΟΔΟΣΗ 120 ΕΥΡΩ

ΣΤΟΙΧΗΜΑ


ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ - ΜΠΟΡΝΤΟ 1 (1.63)
ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. 2 (1.53)
ΜΑΚΑΜΠΙ Χ - ΜΠΑΓΕΡΝ 2 (1.50)
ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΤΣΣΚ ΜΟΣΧΑΣ over (1.88)
απόδοση 6.61 ladbrokes

πιθανές εκπλήξεις
ΜΑΡΣΕΙΓ - ΜΙΛΑΝ
ΤΣΕΛΣΙ - ΠΟΡΤΟ


*Για να βρείτε τις καλύτερες αποδόσεις πατήστε στο λινκ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ που θα βρειτε στα δεξια του μπλόγκ.
**Στην ενότητα live streaming μπορείτε να δείτε live όλους τους αγώνες




gkeeper1

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Fifa 10 preview και demo

Μία εκτενής προεπισκόπηση του νέου Fifa 10, το demo του οποίου κυκλοφορεί ήδη.

Η ιδέα της EA Sports να εισάγει το σύστημα ελέγχου 360 μοιρών στους παίκτες ήταν πραγματικά ευρηματική. Δοκιμάσαμε το demo του Fifa 10 και καταγράψαμε τις νέες αλλαγές στο gameplay, οι οποίες αυξάνουν τον ρεαλισμό αλλά ταυτόχρονα και το επίπεδο δυσκολίας του παιχνιδιού, ενώ προσθέτουν και πολλά ευτράπελα στοιχεία τα οποία χρήζουν συζήτησης. Το demo μπορείτε να κατεβάσετε κάνοντας κλικ εδώ. Περιλαμβάνει τις ομάδες Μπαρτσελόνα, Τσέλσι, Γιουβέντους, Μπάγιερν Μονάχου, Μαρσέιγ και Σικάγο Φάιερ

Οι αλλαγές στα modes
Οι ανανεώσεις στα modes του παιχνιδιού αφορούν τα εξής. Καταρχήν το Manager mode θα αλλάξει σημαντικά προσφέροντας πιο ρεαλιστικά αποτελέσματα αγώνων (με ομάδες υπολογιστή), ρεαλιστικότερο σύστημα μεταγραφών και καλύτερη εξέλιξη παικτών. Όλα αυτά τα έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα άρθρα της στήλης.

Μία νέα προσθήκη που υπόσχεται πολλά είναι το Virtual Pro. Δεν μιλάμε για το “Be a Pro” mode στο οποίο απλά αναλαμβάνετε έναν παίκτη αλλά για ένα ξεχωριστό mode το οποίο έχει τις εξής διαφοροποιήσεις. Καταρχήν απαιτεί μία σύνδεση στο Internet για να το παίξετε. Θα πρέπει λοιπόν να μπείτε στο www.easportsfootball.com και να δημιουργήσετε το πρόσωπο του παίκτη σας μέσω του Game Face, με το οποίο θα επεξεργάζονται οι φωτογραφίες σας ώστε να χρησιμοποιηθούν στο παιχνίδι. Οι φωτογραφίες χρηστών θα είναι διαθέσιμες μέσω Internet (για όποιον το επιθυμεί) άρα καταλαβαίνετε ότι αναμένεται να γίνει ένας πανικός από δεκάδες χιλιάδες διαφορετικά πρόσωπα ανδρών ή ακόμα και…γυναικών (σ.σ. ή ακόμα και ζώων αν δεν υπάρξει φιλτράρισμα από την EA Sports). Δημιουργώντας τον παίκτη σας, όπως στο Be a Pro, θα μπορείτε να παίξετε online σε ένα Pro Club μαζί με άλλους χρήστες, συμμετέχοντας σε πρωταθλήματα κόντρα σε άλλα Pro clubs και επιχειρώντας να ολοκληρώσετε πάνω από 200 διαφορετικά επιτεύγματα. Ο παίκτης σας θα αποκτά ακόμα και ιδιαίτερα γνωρίσματα προσωπικότητας, καθώς και νέους πανηγυρισμούς, ενώ θα μπορεί να συμμετάσχει μέχρι και στο Manager Mode.

Το Adidas Live Season θα αποκαλείται φέτος “Live Season 2.0” και θα ανανεώνει την βάση του παιχνιδιού κάθε εβδομάδα με πάνω από 15.000 upgrades, αλλάζοντας τα στατιστικά των παικτών και πραγματοποιώντας τις ανάλογες μεταγραφές. Μέσω του “My Live Season”, θα μπορείτε να αναλάβετε την ομάδα σας ακριβώς όπως παίζει στην πραγματικότητα και την δεδομένη στιγμή που θέλετε, γράφοντας έτσι την δική σας ιστορία και αλλάζοντας την ροή των γεγονότων.
fifa10_p3.jpg
Τακτικές
Παρακολουθώντας το μενού τακτικών του Fifa 10 και συγκρίνοντάς το με αυτό που παίξαμε στην beta έκδοση του Pro Evolution, βρήκαμε ορισμένες ομοιότητες κι αυτό διότι η Konami έχει δανειστεί αρκετά στοιχεία από το περιβάλλον τακτικών του Fifa. Συγκεκριμένα θα διαπιστώσετε στις τελικές εκδόσεις (πάντα εκτός απροόπτου) ομοιότητες τόσο στα μαυρόασπρα χρώματα, όσο και στο πως απεικονίζονται τα μενού. Στο demo του Fifa 10 δεν υπήρχαν οι ατελείωτες παράμετροι καθορισμού στησίματος της ομάδας στο γήπεδο, κάτι που είχαμε δει από κοντά στην beta του PES 2010. Εκεί μπορούσες να ρυθμίσεις με ποσοστό % τις αποστάσεις μεταξύ των παικτών, το πόσο θα κινούνται στο γήπεδο, τις αλλαγές θέσεων, τα σημεία από τα οποία θα επιτίθεται η ομάδα κ.ο.κ. Στο Fifa 10 η επιλογή Custom Tactics είχε πέρυσι ορισμένα από αυτά τα στοιχεία αλλά στο demo ήταν ανενεργή, άρα μένει πλέον να δούμε την απάντηση της EA Sports στην τελική έκδοση.

Το κυρίως gameplay
Παίζοντας για πρώτη φορά ποδοσφαιράκι με σύστημα ελέγχου 360 μοιρών, τα συναισθήματα δεν μπορεί παρά να είναι ανάμεικτα. Καταρχήν το ότι οι παίκτες δεν κινούνται στις οκτώ κατευθύνσεις (οριζόντια, διαγώνια και κάθετα) αλλά στρίβουν σε οποιοδήποτε σημείο, ίσως σας παραξενέψει ευχάριστα στην αρχή. Στην πορεία θα χρειαστείτε αρκετή εξοικείωση για να συνηθίσετε το νέο αυτό μοντέλο χειρισμού. Σε αυτό θα σας δυσκολέψει και η αμυντική ανταπόκριση της engine καθώς όποια κι αν είναι η κλίση του σώματός σας κι όσο κι αν προσπαθείτε να καλύψετε την μπάλα με αυτό, οι αντίπαλοι αμυντικοί θα καταφέρνουν πάντοτε να σας κλέψουν το τόπι, όποτε σας βρίσκουν ευάλωτο. Εξαίρεση αποτελούν οι περιπτώσεις εμφανούς διαφοράς παικτών. Για παράδειγμα, από τον Ανρί και τον Ιμπραΐμοβιτς δύσκολα κλέβεις την μπάλα. Αλλά από τον Μέσσι του 1.69 την κλέβεις πιο εύκολα λόγω αναστήματος, εκτός κι αν ο μικρός «μάγος» χρησιμοποιήσει την ντρίμπλα. Εδώ σε σχέση με το PES υπάρχει μια τελείως διαφορετική αντιμετώπιση του παίκτη. Στο PES 2010 ο Μέσσι θα είναι κάτι σαν υπεράνθρωπος, αφού πέρα από την ταχύτητά του θα διαθέτει και εκτόπισμα, ώστε δύσκολα να μπορεί κάποιος να του πάρει την μπάλα (σ.σ. εδώ που τα λέμε αφού μπήκε και φέτος στο εξώφυλλο του Pro η εύνοια ήταν κάτι το αναμενόμενο!). Στο Fifa 10, ο Μέσσι είναι πιο αδύναμος και η EA Sports θεωρεί σημαντικότερο το ανάστημα του παίκτη, σε αντίθεση με την Konami που συνυπολογίζει κι άλλα δεδομένα. Το κοινό όμως και με τα δύο ποδοσφαιράκια είναι ότι η Μπαρτσελόνα δεν παίζεται με τίποτα. Ειδικά στο θέμα της ταχύτητας η ομάδα αυτή μοιάζει σε κάθε αγώνα να έχει απέναντί της ερασιτέχνες, ακόμα κι αν παίζει κόντρα σε συλλόγους τύπου Γιουβέντους ή Μπάγιερν Μονάχου (όπως διαπιστώσαμε και στο demo).

Ο έλεγχος του παίκτη πρέπει να γίνεται με το αναλογικό stick. Αν εσείς θέλετε να χρησιμοποιήσετε το D-Pad τότε δεν θα έχετε ανάλογο έλεγχο 360 μοιρών, αλλά το κλασικό σύστημα των οκτώ κατευθύνσεων κι αυτό θα σας δίνει σαφές μειονέκτημα έναντι των χρηστών που έχουν συνηθίσει να παίζουν με το analog stick. Στις ρυθμίσεις ελέγχου της πάσας, το φετινό Fifa 10 δίνει στον χρήστη για άλλη μια φορά βοήθεια στον έλεγχο κινήσεων, η οποία φέτος λόγω του συστήματος 360 μοιρών είναι ακόμα πιο χρήσιμη. Οι πάσες εκτελούνται και φέτος με την δύναμη που θα επιλέξετε εσείς, ενώ υπάρχουν όλες οι γνωστές βοηθητικές ρυθμίσεις για να εκτελείτε manually ή με βοήθεια τις πάσες, τις σέντρες, τις προωθημένες πάσες και τα σουτ.

Όλα θα ήταν ρόδινα στο φετινό gameplay του Fifa 10, αν δεν εντοπίζονταν κάποια ευτράπελα. Καταρχήν η πολυδιαφημισμένη A.I. των τερματοφυλάκων έχει και φέτος τεράστια κενά. Οι εκτινάξεις των πορτιέρο είναι άριστες αλλά υπάρχουν πολλές στιγμές όπου η μπάλα βρίσκεται στο ένα μέτρο μπροστά τους μετά από κόντρα και αρνούνται να κάνουν δύο βήματα και να την μπλοκάρουν. Πέραν αυτού, υπάρχει κι ένα ακόμη πρόβλημα. Οι προγραμματιστές αποφάσισαν να εισάγουν στην A.I. το στοιχείο της προσποίησης, με το οποίο οι παίκτες δέχονται μια πάσα και την αφήνουνε να περάσει κάτω από τα πόδια τους. Δεν θα είναι λίγες οι φορές λοιπόν που θα την πατήσετε με το συγκεκριμένο σύστημα, δίνοντας μια πάσα είτε σε αμυντικό παίκτη, είτε ακόμα χειρότερα στον τερματοφύλακα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα δείτε τη στρογγυλή θεά να αναπαύεται στα δίχτυα σας, κάτι που σίγουρα είναι ότι χειρότερο. Από την συνολική εμπειρία μας με το demo βρήκαμε κι ένα ακόμη ιδιόμορφο λάθος αμυντικού μας, ο οποίος αντί να διώξει την μπάλα (με το κουμπί του σουτ) την έστρωσε με…κεφαλιά-ψαράκι στον αντίπαλο επιθετικό! Όλα αυτά σαφώς και είναι ανησυχητικά σημάδια και τα περιθώρια για την EA Sports έχουν στενέψει αρκετά, όμως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι στον έλεγχο κίνησης του παίκτη το φετινό Fifa 10 παίρνει…10 με τόνο. Απ’ την άλλη, στο θέμα της πάσας, το Control stick δεν έχει την σιγουριά που προσφέρει το D-Pad κι εκεί ίσως χρειαστείτε αρκετή περίοδο εξοικείωσης.
fifa10_p2.jpg
Για να κλείσουμε το θέμα του gameplay, παρατηρήσαμε επίσης κάποιες περίεργες διαιτητικές αποφάσεις στα φάουλ. Καταρχήν τα σκληρά μαρκαρίσματα τιμωρούνται πάντοτε με κάρτα, ακόμα και στο τέλος της φάσης κι αφού έχει δοθεί πλεονέκτημα. Όσον αφορά όμως στα «ελαφριά» μαρκαρίσματα, θα είναι αρκετές οι περιπτώσεις όπου ο διαιτητής θα αγνοεί τα τάκλιν τα οποία σταματούν παίκτη και μπάλα μαζί, ενώ θα δίνει ως φάουλ τα μικρά τζατζαρίσματα διεκδίκησης κεφαλιάς, ακόμα κι αν ο επιτιθέμενος έχει κλέψει την μπάλα και απέχει πέντε μέτρα από τον αμυνόμενο.

Γραφικά

Η σημαντική εξέλιξη στα γραφικά του Fifa 10 αφορά κυρίως την απεικόνιση στα πρόσωπα των παικτών η οποία έχει βελτιωθεί σημαντικά. Τα animations των ποδοσφαιριστών διατηρούν επίσης την πολύ καλή παράδοσή τους. αλλά από εκεί κι έπειτα τα γραφικά είναι για άλλη μια χρονιά υποδεέστερα σε σχέση με οποιαδήποτε από τις τελευταίες εκδόσεις του Pro Evolution Soccer. Στο anti-aliasing δεν υπάρχει καμία βελτίωση, οι θεατές στις εξέδρες μοιάζουνε σαν ακίνητα ρομπότ και μάλιστα 2-3 αποχρώσεων και γενικά το συνολικό αποτέλεσμα κινείται στη μετριότητα.

Ήχος

Ο σχολιασμός του Andy Gray και του Martin Tyler δείχνει με μια πρώτη γεύση να είναι ο καλύτερος που έχουμε δει. Τα σχόλια είναι εύστοχα και ψαγμένα, όπως λόγου χάρη η ανάλυση ενός αυτογκόλ στην ανάπαυλα του ημιχρόνου. Υπάρχουν όμως και στιγμές όπου οι σπίκερ πιάνουν κανονικά την κουβέντα. Τέτοιες είναι για παράδειγμα η στιγμή σχολιασμού μιας ομάδας και των οπαδών της ή τα σχόλια για την φασαρία του γηπέδου την ώρα του αγώνα και το πως είναι η ατμόσφαιρα συγκριτικά με άλλα γήπεδα της ίδιας χώρας. Από το αρχικό καλωσόρισμα μέχρι το τέλος του παιχνιδιού όπου ο Andy Gray καληνυχτίζει, ο σχολιασμός είναι για άλλη μια φορά προσεγμένος «στην πένα». Το μόνο αρνητικό είναι τα ονόματα των ποδοσφαιριστών τα οποία ανακοινώνονται στο ξεκίνημα κάθε παιχνιδιού από τον ίδιο τον Andy Gray, κάτι που χτυπάει άσχημα σε ένα κάπως πιο έμπειρο αυτί.

Από μουσικής πλευράς, το demo του νέου Fifa έχει ορισμένα τραγούδια που θα μπορούσανε να παίξουν κάλλιστα σε κάποιο Βραζιλιάνικο εστιατόριο την ώρα του φαγητού ή σε κάποιες φτωχογειτονιές της Λατινικής Αμερικής, πάντως όχι σε ένα ποδοσφαιράκι. Υπάρχουν σίγουρα πάρα πολλά κομμάτια για να επιλέξεις σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Δεν είπαμε να πληρωθεί ο Pitbull με το “I know you want me”, αλλά έστω με μία έρευνα μικρού μπάτζετ, οι επιλογές θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερες. Από τα 34 κομμάτια του νέου Fifa, ο μόνος καλλιτέχνης που είναι κάπως γνωστός είναι ο Wycleaf Jean με το “M.V.P. Kompa”, το οποίο απλά δεν ακούγεται.

Συνοπτικά

Με τους χρόνους φόρτωσης να έχουν μειωθεί στο ελάχιστο και το σύστημα ελέγχου 360 μοιρών να εντυπωσιάζει, το νέο Fifa 10 θα επιχειρήσει να μπει και φέτος δυνατά στη μάχη κόντρα στο Pro Evolution Soccer. Όσο κι αν το ανανεωμένο gameplay μπορεί να προσελκύσει οπαδούς του PES, άλλο τόσο τα γραφικά, η μουσική και οι μικροατέλειες στο gameplay είναι ικανές να απομακρύνουν τους ήδη υπάρχοντες οπαδούς της σειράς. Στις 2 Οκτωβρίου το Fifa 10 θα κυκλοφορήσει για PC και όλες τις γνωστές κονσόλες και τότε θα πάρουμε όλοι τις απαντήσεις που χρειαζόμαστε.

www.gameworld.gr

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΤΟΙΧΗΜΑ


284.ΦΣΒ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ-ΣΑΝ ΠΑΟΥΛΙ OVER(1.50)
293.ΠΑΛΕΡΜΟ-ΜΠΑΡΙ 1(1.50)
295.ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ-ΚΑΛΙΑΡΙ 1(1.45)
307.ΧΑΜΙΛΤΟΝ-ΧΙΜΠΕΡΝΙΑΝ 2(1.80)
364.ΜΠΟΤΑΦΟΝΓΚΟ- ΦΛΟΥΜΙΝΕΝΣΕ 1(1.95)


POUGIOS-Ο ΡΟΜΠΕΝ ΤΟΥ ΚΟΥΒΑ

!!!!!!!...........ΤΑΜΕΙΟ....3/3...................!!!!!!!!!!!


!!!!!!!!!!TAMEIO!!!!!!!!
Στην Γένοβα, διεξάγετε το ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής στην Ιταλία Η Genoa που ξεκίνησε με 2 στα 2 και είναι ελαφρά φαβορί απέναντι στην πάντα επικίνδυνη αλλά και αδύναμη εκτός έδρας Napoli και εύκολα η δύσκολα μπορεί να πάρει την νίκη
ΠΡΟΤΑΣΗ. GENOA-NAPOLI 1(2.05)

Μεγάλο ντέρμπι στο Bermingam! Οι δύο ομάδες της πόλης διασταυρώνουν τα ξίφη τους! Φοβερή προϊστορία η Villa με 4 συνεχόμενες νίκες απέναντι στην Bermingham. Μετά την απρόσμενη γκέλα στην πρεμιέρα(ήττα εντός έδρας 0-2 από την Wigan), η Aston Villa κατάφερε να πετύχει 2 συνεχόμενες νίκες και να ανέβει ψυχολογικά Έχει όλα τα φόντα να δραπετεύσει με το διπλό απέναντι στην Bermingham.
ΠΡΟΤΑΣΗ. BIRMINGHAM-ASTON VILLA 2(2.10)

Μπορεί
να δυσκολεύτηκε στην πρεμιέρα η Valencia να νικήσει την Sevilla(έπαιζε με 10 παίκτες από πολύ νωρίς) αλλά βρήκε τον τρόπο να πάρει μεγάλη νίκη και απέναντι στην μέτρια Valladolid, πιθανότατα να βρει τον τρόπο για να πετύχει το διπλό
ΠΡΟΤΑΣΗ. VALLADOLID-VALENCIA 2(2.10)

PostinhoBET

ΣΤΟΙΧΗΜΑ


Πολύ καλό ξεκίνημα από τη ΜΠΡΑΓΚΑ που έχει 3/3 νίκες στην αρχή του πρωταθλήματος. Η ΤΖΕΝΟΑ επίσης έχει το απόλυτο 2/2 νίκες και εύκολα ή δυσκολα θα κερδίσει τη μέτρια εκτος έδρας ΝΑΠΟΛΙ. Η ΣΑΛΚΕ έχει πολύ καλύτερη ομάδα από την ΚΟΛΟΝΙΑ και μπορεί να μην χάσει σήμερα. Το ίδιο ισχύει και για την αήττητη (3 νίκες, 1 ισοπαλία) για 4 αγώνες ΠΑΡΙΣ ΣΖ...

ΜΑΡΙΤΙΜΟ - ΜΠΡΑΓΚΑ Χ-2 (1.40)
ΤΖΕΝΟΑ - ΝΑΠΟΛΙ 1 (2.00)
ΚΟΛΟΝΙΑ - ΣΑΛΚΕ Χ-2 (1.35)
ΜΟΝΑΚΟ - ΠΑΡΙ ΣΖ Χ-2 (1.40)
απόδοση 5.29 expekt


*Για να βρείτε τις καλύτερες αποδόσεις πατήστε στο λινκ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ που θα βρειτε στα δεξια του μπλόγκ.
**Στην ενότητα live streaming μπορείτε να δείτε live όλους τους αγώνες





gkeeper1

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΤΟΙΧΗΜΑ


!!!!!!!!!!TAMEIO!!!!!!!!
132.ΧΟΦΕΝΧΑΙΜ-ΜΠΟΧΟΥΜ 1 (1.50)
138.ΤΟΡΙΝΟ-ΑΛΜΠΙΝΟΛΕΦΕ 1(1.40)
197.ΧΑΡΤΣ-ΚΙΛΜΑΡΝΟΚ 1(1.70) - αναβολή
254.ΣΕΒΙΛΛΗ-ΖΑΡΑΓΟΣΑ 1(1.50)
266.ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ- ΑΒΑΙ 1(1.50)


ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ ΑΚΟΜΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΙΧΝΔΙΑ ΣΤΟ ΔΙΠΛΟ ΕΧΟΥΝ ΦΟΡΤΩΘΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ODDSCHECK.NET ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΔΙΠΛΟΥ ΘΑ ΑΞΙΖΕ ΤΟ ΡΙΣΚΟ.

182.ΓΚΕΙΤΣΧΕΝΤ-ΣΑΛΙΣΜΠΕΡΙ ΣΙΤΙ 2(2.50)
http://www.oddscheck.net/?page=info&Info=478892

191.ΧΕΪΣ&ΓΙΝΤΙΝΓΚ -ΤΑΜΓΟΥΟΡΘ 2(2.30)
http://www.oddscheck.net/?page=info&Info=478893

POUGIOS-Ο ΡΟΜΠΕΝ ΤΟΥ ΚΟΥΒΑ

ΣΤΟΙΧΗΜΑ



ΑΠΟΠ/ΚΙΝΥΡΑΣ - ΈΝΠ 1 (2.00)
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ - ΜΠΕΡΝΛΙ 1 (1.20)
ΜΑΔΕΡΓΟΥΕΛ - ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ 2 (1.45)
ΣΤΟΟΥΚ - ΤΣΕΛΣΙ 2 (1.40)
 απόδοση 4.87 betoto


ΜΑΙΝΤΖ - ΧΕΡΤΑ 2 (2.80)
ΑΡΗΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ Χ (3.25)
ΑΤΑΛΑΝΤΑ - ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ Χ (3.05)
απόδοση 27 betoto
sifis o sovaros

ΣΤΟΙΧΗΜΑ





τριάδα με 2
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ - ΜΠΑΓΕΡΝ 2 (1.90)
ΛΑΤΣΙΟ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 2 (2.00)
ΛΙΒΟΡΝΟ - ΜΙΛΑΝ 2(1.85)
απόδοση 6.67 unibet

τριάδα με Χ
ΑΜΒΟΥΡΓΟ - ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ Χ (3.60)
ΝΑΝΣΙ - ΤΟΥΛΟΥΖ Χ (3.10)
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Σ. - ΑΡΣΕΝΑΛ Χ (3.45)
απόδοση 35.19 bet24
πρόταση: σύστημα 2,3


*Για να βρείτε τις καλύτερες αποδόσεις πατήστε στο λινκ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ που θα βρειτε στα δεξια του μπλόγκ.
**Στην ενότητα live streaming μπορείτε να δείτε live όλους τους αγώνες







gkeeper1

ΣΤΟΙΧΗΜΑ


!!!!!!!...........ΤΑΜΕΙΟ....3/3...................!!!!!!!!!!!
Μετά την ευρεία νίκη(πρώτη στο πρωτάθλημα) επί της Wolfsbourg, την επιστροφή του Ribery και την απόκτηση tou Robben, η Bayern βρίσκει την ηρεμία της μετά το τραγικό ξεκίνημα Απέναντι στην αλλοπρόσαλλη Dortmund έχει όλα τα φόντα να πετύχει την δεύτερη της νίκη στο πρωτάθλημα
ΠΡΟΤΑΣΗ. DORTMUND-BAYERN 2(1.90)

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησαν Lazio και Juventus την Seria A, αφού αμφότερες πέτυχαν 2 στα 2. Σαφώς πιο ποιοτική ομάδα η Juventus, η οποία φιλοδοξεί να ξανά αλώσει το Olympico, αφού είχε προηγηθεί η νίκη επί της Roma με1-3.
ΠΡΟΤΑΣΗ. LAZIO-JUVENTUS 2(2.05)

Στην Premier League, η Sunderland φιλοξενεί την Hull. Η Sunderland, εύκολα η δύσκολα μπορεί να παρει την νίκη
ΠΡΟΤΑΣΗ. SUNDERLAND-HULL 1(1.75)

PostinhoBET

Στοίχημα


ΤΟΤΕΝΑΜ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ.Γ
X (3.20) Πάμε Στοίχημα
ΕΣΠΑΝΙΟΛ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ Χ ( 3.75) Πάμε Στοιχημα
ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ - ΓΟΥΛΒΣ 1(1.80) Πάμε Στοίχημα
ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ - ΜΠΟΛΤΟΝ 1(2.35) Πάμε Στοίχημα

Με πιθανότητα 3/4

Απόδοση κουπονιού 50.76 Ευρώ



piravlos-christis

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Αύριο 11/09 κυκλοφορεί το ανανεωμένο Championship Manager 2010

cm4954806_20090306_screen009.jpgΜία γεύση από το demo του Championship Manager 2010.

Όπως είχαμε προαναφέρει, το demo του Championship Manager 2010 κυκλοφόρησε πρώτο απ’ όλα τη φετινή σεζόν, κάτι το οποίο ήταν απόλυτα δικαιολογημένο. Το παιχνίδι ήταν σαφώς πιο έτοιμο από τα υπόλοιπα, καθώς θυμίζουμε ότι δεν είχε κυκλοφορήσει την περυσινή σεζόν άρα οι προγραμματιστές είχαν περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους να το αναπτύξουν.

Περιβάλλον
Η πρώτη μεγάλη αλλαγή στο Championship Manager είναι το περιβάλλον του, το οποίο είναι αισθητικά πολύ όμορφη και ταυτόχρονα εύχρηστο. Για τον σχεδιασμό του χρησιμοποιήθηκαν αποχρώσεις του μπλε χρώματος ενό το Layout θυμίζει αρκετά περιβάλλον Windows.

Τακτικές-Προπόνηση

Στις τακτικές υπάρχουν οι περισσότερες επιλογές που συναντάμε στα manager games της αγοράς. Μπορείτε να καθορίσετε οδηγίες ομάδας ή ατομικές οδηγίες παικτών. Στις ατομικές οδηγίες υπάρχει πλήρης καθορισμός ακόμα και σε μαρκαρίσματα ή τάκλιν σε συγκεκριμένους παίκτες. Μπορείτε επίσης να παροτρύνετε τους παίκτες σας να πέφτουν κάτω και να κερδίζουν φάουλ! Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που προσφέρει το CM 2010 είναι ο σχεδιασμός κινήσεων των παικτών στις τακτικές. Εδώ συναντάμε καθορισμό τακτική961037_20090731_790screen003.jpgς σε περιπτώσεις κόρνερ ή φάουλ. Για τα κόρνερ υπάρχουν δύο σημεία και για τα φάουλ τρία (αριστερή πλευρά, μεσαία και δεξιά). Για κάθε παίκτη σας μπορείτε να ορίσετε τα σημεία στα οποία θα κινηθεί μέσα στο γήπεδο, όπως και το πότε θα βγει σέντρα, πότε θα γίνει σουτ κ.ο.κ. Δοκιμάζοντας όμως τις οδηγίες αυτές στην πράξη, τίποτα δεν είναι σίγουρο ότι θα βγει επιτυχημένο. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι παίκτες σας θα χάσουν την μπάλα σαν ερασιτέχνες κι αυτό κατ’ επέκταση θα δημιουργήσει κατάρρευση σε ότι σχεδιάσατε.

Στην προπόνηση υπάρχει δυνατότητα βελτίωσης των παικτών μέσα από οργανωμένες ασκήσεις οι οποίες ακολουθούνται και στο πραγματικό ποδόσφαιρο. Μπορείτε δηλαδή να βάλετε τους παίκτες σας να συμμετέχουν σε προπονητικές ασκήσεις με σέντρες, κινήσεις overlap κτλ. Μέσα από τις ασκήσεις αυτές, κάθε παίκτης βελτιώνενται αντίστοιχα σε πάσες, σέντρες, σουτ κ.ο.κ. Μπορείτε επίσης να ορίσετε και την ένταση της προπόνησης. Ανεβάζοντάς την θα ρισκάρετε κατ' επέκταση πιθανό τραυματισμό. Βέβαια, στο θέμα της συνολικής εκτίμησης μιας προπόνησης και των συγκρίσεων απόδοσης μεταξύ των παικτών, όφειλε να υπήρχε καλύτερη ενημέρωση ώστε να μπορείτε να βγάλετε κι εσείς τα συμπεράσματά σας και να δείτε ποιοι αθλητές πραγματικά βελτιώνονται.

Μία από τις νέες προσθήκες είναι και το σύστημα scouting το οποίο στο νέο CM έχει βελτιωθεί σημαντικά, δίνοντάς σας την δυνατότητα να επενδύσετε και να οργανώσετε ένα ολοκληρωμένο δίκτυο από σκάουτερς σε όλο τον κόσμο. Αν επενδύσετε χρήματα στην παρακολούθηση παικτών σε διάφορες χώρες τότε θα έχετε κατ' επέκταση αποκαλύψει περισσότερα στατιστικά παικτών. Αυτό θα σας βοηθήσει να βγάλετε σωστά και ταχύτερα συμπεράσματα για την αξία τους, όταν θα έρθει η ώρα να τους παρακολουθήσετε για ενδεχόμενη μεταγραφή.

Απεικόνιση αγώνα
Ήρθε επιτέλους και η σειρά του Championship Manager να αποκτήσει 3D απεικόνιση αγώνα. Τα γραφικά της 3D engine του CM 2010 δεν έχουν την ποιότητα του Fifa Manager αλλά είναι ανώτερα από αυτά του Football Manager, τόσο στο σχεδιασμό του γηπέδου όσο και στα animations των παικτών τα οποία έχουν πολύ περισσότερα frames για να καταγράφουν την κίνηση. Τα προβλήματα όμως παρουσιάζονται σε άλλους τομείς. Καταρχήν το μεγάλο αρνητικό είναι το timing των κινήσεων των παικτών. Στις περισσότερες περιπτώσεις κανείς τους δεν μπορεί να δώσει μια πάσα παίρνοντας την σωστή κλίση του σώματος. Μερικές φορές οι ποδοσφαιριστές μοιάζουν να πασάρουν λες και τους πιέζουν αντίπαλοι, ενώ στην ουσία παίζουν μόνοι τους. Επίσης, θα είναι συχνές οι περιπτώσεις όπου οι παίκτες σας θα ξεχνούν την μπάλα ή θα χρησιμοποιούν για τις πάσες κυρίως το αδύναμό τους πόδι κάτι που σαφώς και δεν συμβαίνει στο πραγματικό ποδόσφαιρο. Κατά τα άλλα, αυτό που σίγουρα θα σας αρέσει είναι οι πανηγυρισμοί των γκολ, καθώς και τα ριπλέι που δείχνουν την οπτική του γηπέδου κάθετα μας θυμίζουν θρυλικές εποχές Sensible Soccer. Για τους παραδοσιακούς, υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα άμεσης αλλαγής από την 3D στην 2D απεικόνιση.

Αναμένοντας την πλήρη έκδοση
Σε γενικές γραμμές το Championship Manager 2010 φαίνεται πολύ πιο βελτιωμένο από τις προηγούμενες εκδόσεις του. Στο demo δεν μπορέσαμε να δούμε εκτενέστερα τα μικρότερα πρωταθλήματα και τα στατιστικά των παικτών μεσαίου βελινεκούς, ώστε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για την δουλειά που έχει γίνει στην βάση παικτών. Παρ’ όλα αυτά, θα αναμένουμε με ανυπομονησία την τελική έκδοση η οποία κυκλοφορεί στις 11 Σεπτεμβρίου. Στην έκδοση αυτή δεν θα υπάρχουν οι τελευταίες μεταγραφές αλλά αυτές θα περαστούν εύκολα στο παιχνίδι με το σχετικό update που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο μήνα.


Μάνος Γρυπάρης
**ΠΗΓΗ: www.gameworld.gr - ευχαριστούμε το καλύτερο ελληνικο gaming site για τη διάθεση των αρθρων του.

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΤΟΙΧΗΜΑ




136.ΑΛΒΑΝΙΑ-ΔΑΝΙΑ 1Χ ΔΙΠΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ(2.40)
139.ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΠΓΔΜ 1 (1.50)
144.ΟΥΓΓΑΡΙΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΙΑ 2(1.50)
148.ΑΓΓΛΙΑ-ΚΡΟΑΤΙΑ 1(1.55)
151.ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ-ΚΥΠΡΟΣ 1(1.65)
163.ΜΕΞΙΚΟ-ΟΝΔΟΥΡΑ 1(1.45)


POUGIOS-O ΡΟΜΠΕΝ ΤΟΥ ΚΟΥΒΑ


ΣΤΟΙΧΗΜΑ


ΜΟΛΔΑΒΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ ημίχρονο 2 (1.70)
ΤΣΕΧΙΑ - ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ under 4.5 (2.40)
ΑΓΓΛΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ 1 (1.55)
ΟΥΓΓΑΡΙΑ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 2 (1.40)
ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΑΥΣΤΡΙΑ 1 (1.50)
απόδοση 13.28 betoto


guest star - sifis